Šotimaa kool muretses kõigile õpilastele iPad’i

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX.

Šotimaal asuv erakool Cedars School of Exellence on hüljanud raamatud, pliiatsid ja paberi ning asunud õppetöös Apple iPad tahvelarvuteid kasutama, vahendab Talouselämä.


Šoti ajalehe Daily Record andmetel on tegu esimese kooliga maailmas, kus arvutit kasutatakse kõikides õppeainetes. Õppevahend on aga kõigil õpilastel sama: iPad tahvelarvuti.

5-15 aastased koolilapsed teevad lehe teatel iPadi abil isegi kodutöid. Kooli jaoks on tegu samas üsna suure muudatusega, kuna veel aasta eest oli kooli 105 õpilase kasutada vaid 12 sülearvutit.

Enne n-ö iPadi ajastut oli igal õpilasel nädalas ette nähtud 45 minutit arvuti kasutamiseks. Nüüd on aga infotehnoloogia kasutamine igapäevane.

iPadi ajastusse viis kooli sealne infotehnoloogia õpetaja Fraser Speirs, kelle sõnul taheti õpilastele pakkuda parimat võimalikku õppevahendit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles