Europarlamendi delegatsiooni üllatas Eesti e-lahenduste hulk

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKT Demokeskus Ülemiste Citys.
IKT Demokeskus Ülemiste Citys. Foto: Liis Treimann.

Täna külastas Ülemiste Citys asuvat Eesti IKT Demokeskust Euroopa Parlamendi IKT töögrupp, keda üllatas Eestis pakutavate e-lahenduste hulk.


Parlamendi delegatsiooni külastuse eesmärgiks oli tutvuda Eesti IKT (info- ja kommunikatsioonitehnoloogia) valdkonna hetkeseisu ning tulevikuvisioonidega ning lisaks enda töökorralduse jaoks ideid koguda, teatas Ülemiste City.

E-riigi Akadeemia juhatuse liikme Ivar Tallo sõnul on tähelepanuväärne, et Eesti on ka arenenud Euroopale huvitav sihtkoht, kust on võimalik õppida.

«Eestis loodud tehnoloogilised teenused pakkusid külalistele väga suurt huvi. Peamiseks huviorbiidiks olid meie andmekaitselahendused ja meie kogemused infoturbe vallast,» lisas Tallo.

Eesti IKT Demokeskuse tegevjuht Indrek Vimberg lisas, et kuigi Eesti on tuntud võimeka IKT riigina ning tegemist oli valdkonda hästi tundvate inimestega, olid külalised sellegi poolest üllatunud e-identiteedi leviku ja meil pakutavate e-lahenduste hulga üle.

«Loodan, et antud külaskäik toob tulevikus konkreetsemaid koostööpakkumisi,» lisas Vimberg.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles