Nutikad kerepaneelid annavad kohe auto kriimustamisest teada

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu Saksa ettevõttele Hella võivad anonüümsed parklamõlkimised ja -kriimustamised jääda minevikku
Tänu Saksa ettevõttele Hella võivad anonüümsed parklamõlkimised ja -kriimustamised jääda minevikku Foto: PantherMedia / Scanpix

Tänu Saksa ettevõttele Hella võivad anonüümsed parklamõlkimised ja -kriimustamised jääda minevikku, vahendab Engadget.

Firma arendab nutikat, üliõhukesi survele reageerivaid elektroonilisi sensoreid kasutavat kerepaneeli, mis tunneb kohe ära, kui keegi autot kriimustab või mõlgib.

Süsteem on võimalik ühendada ka pardakaamerate ja GPSiga, et teha kindlaks auto asukoht ning mõlkimises või kriimustamises süüdiolev sõiduk.

Lisaks põgenevatele parklakriimustajatele poleks uudse tehnoloogia turule jõudmine heaks uudiseks ka kindlustuspetturitele, kuna selle rakendamine aitab liikluskindlustusfirmadel õnnetusjuhtumitest koheselt teada saada ning käigu pealt autojuhtide riskitaset tõsta. Samuti on ka rendiautofirmadel võimalik määrata trahve juba enne auto tagastamist.

Kuigi Hella arendataval tehnoloogial on kindlasti potentsiaali ning sellest on teiste autotootjate kõrval väidetavalt huvitatud ka BMW, ei jõua nutikad kerepaneelid turule ilmselt enne 2018. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles