Rullnokad varastavad Inglismaal kiirabi naerugaasi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Race Retro.

Inglismaa rullnokad on leidnud uue allika oma autode võimsuse tõstmiseks vajaliku naerugaasi saamiseks: seda varastatakse balloonidega kiirabiautodest ning kiirabi hoiuruumidest, edastab Whatcar.ee.


Kiirabi töötajad kasutavad naerugaasi ja hapniku segu entonox valuvaigistana, selle lisamine mootori sisselaskesse aitab aga tõsta jõuallika võimsust. Nimelt eraldub naerugaasist kõrgetel temperatuuridel täiendav kogus hapnikku, mis võimaldab omakorda põletada ära rohkem kütust.

Rullnokad on aga avastanud, et naerugaasi ja tema balloonide ostmise asemel on neid lihtsam varastada. Viimase varguse käigus läks Suffolkis kiirabijaamast kadumas viis ballooni naerugaasi, samasuguseid rünnakuid on toimunud Inglismaa teistes osades.

Naerugaasi populaarsusele rullnokkade seas on andnud tõuke ka Fast and Furios sarja filmid, kus selle kasutamist auto võimsuse tõstmiseks korduvalt demonstreeritakse.

Sama gaasi kasutavad oma võistlusautode võimsuse tõstmiseks kiirendusvõistlustel osalejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles