Zil plaanib Lätis toota Porsche loodud veoautosid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zil.

Venemaa üks suurimaid autotootjaid Zil plaanib koostöös Porsche Engineering’uga välja töötada uue, Euroopa turule mõeldud veoauto, mida hakataks tootma Lätis Jelgavas asuvas tehases.
 


Plaanide kohaselt on tegu suuremat sorti tarbesõidukite perekonnaga, mis algab veoautodest ja ulatub väikeste bussideni, kirjutab Whatcar.ee.

Kui projekt realiseerub, hakkaks sõidukeid tootma Jelgavas asuv tehas AMO Plant, mille suuromanikuks on Moskva linnalvalitsus. Ka Zil’is on linnavalitsus suurim osanik.

Ei Porsche ega ka Zil’i esindajad pole võimalikku koostööleppe sõlmimist kommenteerinud. Porsche pressiesindaja sõnul on neil küll Ida-Euroopas partner, kelle palvel tegeletakse veoautodega seotud insenertehniliste lahendustega. Ettevõtte nime ta ei öelnud.

Praegu on teada, et 2009. aasta novembris käis Zil’i autotehases Porsche Engineeringu delegatsioon, kohtumiste käigus arutati vastastikuse koostöö võimalusi.

Zil'i soov Lätis veoautosid toota on küll mõnevõrra riskantne, kuna nende eksporti Venemaale takistaks kõrged tollimaksud, Euroopa turul on aga uuel tulijal läbi lüüa äärmiselt raske.

Porsche Engineering on ka varem kohalike autotootjatega koostööd teinud, kaheksakümnendate aastate keskel aitasid saksa insenerid tootmisküpseks lihvida VAZ-2108 ehk Samara.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles