Google tegi oma otsimootori kiiremaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i avaleht.
Google'i avaleht. Foto: SCANPIX

Eile esitles Google oma otsimootori uuendust Google Instant, mis muudab internetist vastuste saamise senisest kiiremaks.

Sisestades Google.com`i otsiribasse otsisõna esimese tähe, kuvatakse juba ka esimesed vastused. Varem tuli vastuste saamiseks kirjutada sõna valmis ja vajutada sisestusklahvi või vajutada ikoonile «Search», vahendas BBC.

Näiteks sisestades otsinguväljale W-tähe, ennustab süsteem, et ilmselt plaanite sinna kirjutada inglisekeelse sõna weather ehk ilm ja kuvab kohe rea linke, mis seda sõna sisaldavad. Google hinnangul teeb selline lahendus otsingu sama kiireks nagu mõttelend.

Samas on kriitikud juba välja toonud, et ühe-kahe sekundi säästmine ei ole nii oluline. Pigem võib tulemuste pakkumine otsija silma häirida, sest kuni inimene suudab trükkida piisavalt tähti, et otsimootor talle õigeid vasteid kuvaks, käib tema pilgu alt läbi hulk mitterelevantseid linke.

Teisalt on ka neid kommentaatoreid, kes nõustuvad Google`iga ja peavad uuendust ikkagi suureks hüppes, mis osutub ilmselt parajaks väljakutseks Microsoftile, kes üritab oma otsimootorile Bing hoogu sisse puhuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles