Kas auto võib sõiduteel parkida?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igapäevane parkimine Suur-Patarei tänaval
Igapäevane parkimine Suur-Patarei tänaval Foto: Priit Simson

Vastus on, et võib küll, aga ei pea ja parkimisel peab täitma teatud tingimusi, vastab Talinna liiklusteenistuse juht Mati Songisepp.


Tallinnas Meriväljal on kohati väga kitsad tänavad, millel lisaks puuduvad kõnniteed, nii et ka lapsevankrid ja jalgrattad kulgevad sõiduteed pidi.

Ühel sellisel tänaval pargib nii ööl kui päeval Mazda sõiduauto. Mööduvad sõidukid peavad hoolega rihtima, et mööda mahuks ja ega suured prügiautod ja lumesahad mahugi – nemad peavad ringi sõitma. Samas on hoolega hooldatud eramukrundil, mille eest auto seisab, ruumi piisavalt.

Pirita munitsipaalpolitsei käis naabrite palvel kohapeal ja teatas, et kõik on korras, sest autod peavadki sõiduteel parkima, mitte aga tee kõrval haljasalal. Samal seisukohal oli ka Pirita linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Merike Kalam, kes siiski lubas olukorda kontrollida.

Nõnda ei jäänud muud üle, kui pöörduda Tallinna liiklusteenistuse juhi Mati Songisepa poole, kes asja lõpuks mõistlikult ära seletas: «Seadus lubab tõepoolest sõiduteel auto parkida, kuid ainult siis, kui see ei sega teisi liiklejaid ja vabaks jääb vähemalt kolm meetrit tänavast.»

Songisepp toonitas, et alati tuleb lähtuda konkreetsest olukorrast ja Merivälja kitsastel tänavatel pole selline parkimine kindlasti õigustatud. «See sõiduk tuleks sealt igal juhul eemaldada, sest on sisuliselt tee kinni pannud,» lausus ta.

Ta lisas, et ei saa nende inimeste aju ehitusest aru, kes teevad, mis tahavad ja teistega üldse ei arvesta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles