iTunesi ülalpidamine maksab miljard dollarit aastas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

iTunesi ülalpidamine maksab 75 miljonit dollarit kuus, vahendab apple.spot.ee Asymco’t.


Seda on üle kahe korra rohkem kui 2009. aasta ülalpidamisikulu, mil see küündis 30 miljoni dollarini kuus. Ülalpidamise kulud on tõusnud uute funktsioonide tõttu, mida Apple on lisanud iTunesi ja rakenduste allalaadimiste tõttu, mida on päevas 18 miljonit.

Praegusel hetkel on need kulud Apple'ile 900 miljonit dollarit aastas, kuid varsti võib see summa tõusta ka üle miljardi, sest kindlasti on tulemas uusi lisasid iTunesile, mis ülalpidamiskulusid veelgi suurendavad.

Kõnealused kulutused katavad iTunesi kliendid (160 miljonit krediitkaardi omanikku), kes sealt endale muusikat, filme ja erinevaid rakendusi alla laadivad.
 
iTunesis on müüdud üle 450 miljoni TV-seriaali, 100 miljoni filmi, 12 miljardi laulu ja üle 35 miljoni e-raamatu. iTunes on tipus oma 6,5 miljardi rakenduste allalaadimistega. Seal on igaühe jaoks rakendus olemas.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles