Osa riike toetab elanike üleminekut digi-TV-le

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi TV
Digi TV Foto: Kanal2

KMPG digi-TV uuringu kohaselt plaanib vaadeldud 19 riigist kümme pakkuda televaatajatele toetustdigiseadmete omandamisel, näiteks Horvaatias 10-eurose vautšeri näol.

Montenegros plaanib riik katta 30 protsenti seadme hankimise hinnast ning toetused on plaanis Maltal ja Sloveenias, seda küll sotsiaalselt vähemkindlustatud leibkondadele, märgib KPMG raport CEE Digital Switchover Outlook 2010..

Eesti puhul toodi uuringus välja ainult see, et kampaania korras oli võimalik soetada tasuta digi-TV vastuvõtja juhul, kui telliti teenusepakkuja tasuliste kanalite pakett.

Enamikus 19st KIE riigist toimub digi-TV-le üleminek kahe aasta jooksul ehk ELis eesmärgiks seatud aastaks 2012. Esimesena läksid tänavu suvel KIE riikidest digi-TV-le üle Läti ja Eesti, kuid näiteks Poola on üleminekuajaks seadnud 2013. ning Makedoonia 2015. aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles