Fiati juht käis kohtumas Tesla ja Apple´i juhtidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX.

Fiat Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne rääkis Torontos laupäeval toimunud Maserati esinduse avamisel ajakirjanikele, et külastas hiljutisel reisil Californiasse ka Tesla Motorsi ja Apple´i peakontoreid, kirjutab Reuters.

Reisi jooksul kohtus ta Apple´i tegevjuhi Tim Cooki ja Tesla Motorsit tüüriva Elon Muskiga, samuti sõidutati teda Google´i isejuhtiva autoga.

«See, millega see poiss on hakkama saanud, avaldab mulle sügavat muljet,» ütles ta Elon Muski läbimurret elektriautode turul kommenteerides.

Apple´i juhile Cookile viidates selgitas Marchionne, et teda huvitavad viisid, kuidas Apple saaks autotööstusesse sekkuda.

Mitmete allikate teatel on Apple arendamas omaenda isesõitvat autot. Rahvusvahelise ajakirjanduse andmetel on mõned autotootjad kaalumas võimalikku koostööd nii Apple´i kui ka selle konkurendi Google´iga, hoolimata sellest, et  nimetatud tehnoloogiaettevõtete püüdlused isesõitvate ning elektriautode vallas pakuvad traditsioonilistele autotootjatele teatud määral konkurentsi. See aga, et suure autotootja juht külastab oma otsest rivaali Teslat, on aga üsna ebaharilik sündmus. 

Fiati juht ei soovinud üritusel ajakirjanikele detailsemalt selgitada, millist laadi koostööd võiks ettevõtete vahel arendada, kui üldse.

Samas andis Marchionne teada, et Fiati omanduses oleva luksusbrändi Ferrari 10 protsendi aktsiate esmast avalikku emissiooni on oodata käesoleva aasta kolmandas kvartalis.

Samuti lubas ta, et Fiat Chrysler keskendub senisest rohkem ka luksusklassi maasturite turule.

«Iga kord, kui ma näen tänaval Range Roverit, hakkab mu veri keema, sest me peaksime olema suutelised midagi sarnast tegema,» ütles ta, lisades, et selline mudel on kindlalt autotootja tulevikuplaanides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles