Google´i isejuhtivad autod on osalenud kuue aasta jooksul 11 liiklusõnnetuses

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i poolt isesõitvaks autoks ümber ehitatud Toyota Prius.
Google´i poolt isesõitvaks autoks ümber ehitatud Toyota Prius. Foto: AFP/SCANPIX

Google´i isejuhtivad autod on oma ajaloo kuue aasta jooksul osalenud kokku 11 liiklusõnnetuses, ettevõtte väitel pole nad seejuures ühtegi neist põhjustanud, vahendab The Verge Google´i pressiavaldust.

Google teavitas avalikkust oma projektist Google Driverless Car esimest korda 2010. aasta oktoobris, mil autodel oli selja taha jäetud kokku juba üle 140 000 õnnetustevaba miili. Praeguseks on veidi rohkem kui kahekümnest isejuhtivast sõidukist koosnev Google´i autopark läbinud manuaalse ja autonoomse juhtimisega kokku üle 1,7 miljoni miili.

Kaheksa üheteistkümnest Google´i autodega juhtunud liiklusõnnetusest on toimunud linnas. Seitsme õnnetuse puhul sõideti inimeste poolt juhitud autodega Google´i isejuhtivale autole tagant sisse, ühel juhul sõitis inimjuht Google´i autole sisse ajal, mil talle kehtis valgusfooris punane tuli, ülejäänud puhkudel oli tegu kergete küljekriimustustega.

Google rõhutab oma isejuhtivate autode turvalisust puudutavas avalduses kahte asja: esiteks on isejuhtiva auto sensorid ja algoritmid statistiliselt palju tähelepanelikumad ja väiksema veavõimalusega, kui ükski inimjuht ning teiseks suudab auto õppida tema ümber olevate inimjuhtide vigadest ehk nende kohta sensorite abil kogutud info abil parandatakse auto juhtimisel ja turvalisuse tagamisel kasutatavaid algoritme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles