Google Street View autod jõudsid Tallinna

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View masin Berliinis.
Google Street View masin Berliinis. Foto: SCANPIX.

Juba möödunud nädalavahetusel võis näha Tallinnas Peterburi tee lähedale jäävas parklas rivis seismas kaheksat musta Opelit, katusel mastid, mille otsas katte all paistsid mingid huvitavad seadmed, vahendab Arvutimaailma blogi.


Nendes autodes võis üsna selgelt ära tunda Google Street View kaardistusautod - Google sõidab selliste autodega kogu maailma läbi, et salvestada avalike teede tänavavaated, mida saab pärast Google Mapsis vaadata virtuaalses kolmemõõtmelises keskkonnas.

Google´i autod on lähinaabrite juures juba käinud: Soome on kaardistatud-pildistatud ning autosid on nähtud ka Lätis. Nüüd siis asutakse tõenäoliselt kaardistama NATO küberkaitsekeskuse ja tulevase Euroopa Liidu IT agentuuri asukohamaad.

Samas on Google oma kaardistusautode kasutamisega pea kõikjal põrkunud sarnase probleemiga. Nimelt süüdistatakse Google’it tänavavaadete kaardistamisel ka inimeste privaatsuse rikkumises.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles