Selline on uus maailma kiireim auto

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõpuks ometi on avalikuks saanud Shelby Supercars uue Ultimate Aero fotod ja tehniline informatsioon, vahendab Autonet.ee.


Auto väljatöötajad kinnitavad, et tegu on maailma võimsaima ja kiireima mudeliga ning auto suudab lüüa ka Bugatti Veyron Super Sporti viimast kiirusrekordit, milleks on 431 kilomeetrit tunnis. Bugatti mootori võimsus forsseeriti selleks 1200 hobujõuni.

SSC peaks olema võimeline kiirendama 96 kilomeetrini tunnis 2,8 sekundiga, maksimaalne kiirus aga peaks ulatuma juba 440 kilomeetrini tunnis.

Uus SSC valmistatakse peaaegu täielikult süsinikkiust. Kerguse huvides valmistatakse süsinikplastikust ka näiteks veljed, viimased tarnitakse Austraaliast, kus neid valmistab Carbon Revolution. Auto kaal ei ületa samas 1200 kilogrammi.

Uus võimalik rekordauto komplekteeritakse 6,8-liitrise kahe turbiiniga V8 bensiinimootoriga, mis nagu turbodki töötati välja SSC inseneride poolt. Mootori võimsus küünib lausa 1350 hobujõuni ning pöörded lähevad «punasesse» kui ületavad 9 000 pööret minutis.

Masina esimesed prototüübid peaksid valmima järgmisel suvel ning aasta lõpuks tahetakse juba müügiga alustada. Auto hinnaks arvatakse kujunevat orienteeruvalt 970 000 USA dollarit.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles