IBM sai valmis järgmise põlvkonna superväikese mikroprotsessori

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBM-i imeväike protsessor
IBM-i imeväike protsessor Foto: Darryl Bautista/AP

Tehnoloogiakontsern IBM tutvustas eile maailmale esmakordselt 7-nanomeetrise arvutikiibi testversiooni ja nimetas seda iseläbimurdeliseks järgmise põlvkonna protsessoriks.

Ettevõtte teatel võiksid 7-nanomeetrised kiibid saada umbes 50 % võimsamaks võrreldes praegustega. Enamus praegu kasutavatest kiipidest on 14 nanomeetrised, teatas CNBC.

Kasutajate jaoks tähendab nähtavasti aasta-kahe pärast turule jõudev uuendus eelkõige võimalust saada tootjatelt väiksemaid seadmed, kuna protsessori arvelt jääb rohkem ruumi näiteks transistoritele.

Teadlased vaatavad 7-nanomeetriste kiipide žetoonide vahvlit (AP)
Teadlased vaatavad 7-nanomeetriste kiipide žetoonide vahvlit (AP) Foto: Darryl Bautista/AP

«Saamaks tulevikuarvutitest ja -seadmetest maksimumi, on ettevõtetele ja ühiskonnale oluline võtta kasutusele nii väikesed  kiibid, » ütles IBM-i vanem asepresident Arvind Krishna.

Kiibi loonud meeskonda kuulusid esindajad sellistelt tarnijatelt nagu GlobalFounders ja Samsung. Tegemist on osaga IBM-i 3-miljardi dollarilisest investeeringust kiipide teadus- ja arendustegevusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles