Kaspersky: pahavara loomine käib müügi eesmärgil

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Euroopa suurima viirusetõrjetarkvara tootja Kaspersky Laboratooriumi teatel on viimaste aastate jooksul muutunud pahavara levitajate motiivid.


Kui küberajastu algul loodi pahavara enamasti enesekehtestamise eesmärgil, siis hetkel on eesmärgiks saanud otsene rahaline tulu.

Juba 2007. aastal konstateerisid Kaspersky eksperdid nn mittetulundusliku pahavara ajastu lõppemist ning 2008. aastast alates kasvab jõudsalt pahavara loomine müügi eesmärgil.

«Viimastel aastatel on küberkuritegevusest saanud tööstusharu, mida iseloomustavad mitmemiljardilised käibed ja selge tööjaotus, kus pahavara loovad, levitavad ja kasutatavad erinevad inimesed.

Tegelikult on küberkriminaalne ettevõtlus kujunenud teenustevõrguks, kus teenuseid pakutakse vastastikku valdkonna sees,» märkis Sergei Novikov, Kaspersky ohtude analüüsi ja uuringute keskuse juht Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonides.

Samas teatas Kaspersky Laboratoorium täna, et avas Riias Baltimaade esinduse.

Kaspersky Laboratoorium on Euroopa suurim pahavara-, rämpsposti- ja häkkerivastase tarkvara tootja. Ettevõte on üks neljast maailma juhtivast IT-ohutuse lahenduste tootjast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles