Korea sõidukid tollide kadumisega odavamaks ei muutu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea vahel eelmisel nädalal sõlmitud vabakaubandusleping, mis kaotab tollimaksud ka Korea sõidukitele, ei pruugi siinsele tarbijale mingit hinnavõitu siiski anda.


AS Kia Auto juhatuse esimees Sven Litvinov selgitas, et tollimaksud Korea kaupadele kaovad alates järgmise aasta juulist viie aastase perioodi jooksul. Samas pole hetkel veel teada, kui suurte sammudega kaob tollimaks Korea sõidukitele.

Litvinovi sõnul kehtib hetkel Korea sõidukitele 10-protsendiline tollimaks. Kui see peaks kaduma järgmise aasta juulis ühe korraga, oleks võimalus, et selle mõju tunnetaksid ka tarbijad.

Kui aga tollimaks kaob viieaastase perioodi jooksul sammuga kaks protsenti aastas, ei tunnetaks seda mõju ka tarbija.

«Väga raske on täna tollimaksu kadumise mõju hinnata. Me ei tea kunagi, kuidas käitub tehas,» märkis Litvinov.

Ka Hyundai Motor Balticu müügijuht Margus Ilus ei usu, et vabakaubandusleping siinse lõppkliendi jaoks hinda muudaks. Tema kinnitusel on Lõuna-Korea autotootjad seni kehtivad tollid kinni maksnud oma taskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles