Küsitlus: BMW juhid on liikluses kõige ohtlikumad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi agressiivseid ja ohtlikke juhte leidub kõikidest markidest sõidukite roolis, on suurim tõenäosus neid kohata siiski BMW-des, vahendab Autonet.ee.


Vähemalt näitab The Daily Telegraphi väitel asjade sellist seisu Gocompare.com poolt läbiviidud küsitlus Suurbritannia liikluse kohta.

Küsitlus hõlmas siiski vaid kolme tuhandet inimest, seega väga sügavaid järeldusi sellest teha ei saa.

Kuid kus suitsu, seal tuld – üle poole vastanuist tõid esile negatiivseid kogemusi just BMW juhtidega ning üldhinnanguna peeti neid agressiivseteks ja ohtlikeks.

Agressiivsuselt teiseks platseerusid kaubikute juhid. Sealt juba edasi Audide, Fordide, Land Roverite, Vauxhallide (Opel), Volkswagenite ja Mercedeste juhid.

Eraldi toodi välja ka suured veoautod, mis sõidavad suurtel teedel üldisest voost märksa aeglasemalt ning rikuvad teiste sõidurütmi.

Kümnendik vastanuist teatas, et on sattunud agressiivsete juhtide poolt põhjustatud avariidesse, veerand aga on osalenud rohkem või vähem aktiivsetes «selgitustes» nende silmis ebaõigelt käitunud juhtide suhtes.

Mitmel korral asi füüsilise konfliktini arenes, pole selgitatud.

Enim probleeme esineb Suurbritannias avaldatud uuringu kohaselt mittepiisava pikivahe hoidmises (58 protsenti), lubatud sõidukiiruse ületamises (39  protsenti), tulede vilgutamises tee loovutamiseks (37 protsenti) ning sündsusetute žestide tegemises (32 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles