Vladimir Putin - Venemaa parim müügimees

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX.

Venemaa autofirmad võivad rahulikult ohata, kuna sõidukite müük on stabiliseerunud ning septembris müüdi keskmiselt 10 protsenti rohkem sõidukeid kui augustis, vahendab Autonet.ee.


Seejuures tuleb peamiseks «müügimeheks» idanaabri juures pidada peaminister Vladimir Putinit, sest ühest küljest pani ta käima programmi, mille käigus vahetati romud uute autode vastu.

Teisalt aga ei lähe rahval sugugi meelest mehe augusti lõpus ettevõetud autosõit trassil Amur.

Võib-olla peavad venelased üle tuhande kilomeetri läbimist kodumaisel sõidukil niivõrd kangelaslikuks ettevõtmiseks või siis peeti seda tõestuseks auto võimekuse osas – igal juhul müüs AvtoVAZ septembris 11 protsenti rohkem sõidukeid kui kuu varem.

Võrreldes eelmise aasta septembriga oli kasv suisa 78 protsenti.

Et Putini tegu rahvale hinge läks, annab tunnistust mudelite müügistruktuuri tõsine muutus: Lada Kalina müük on komeedina taevasse lennanud ning septembris müüdud 12 400 sõidukit osutus mudelil ajalooliseks rekordiks.

Ning mis seal salata, tibukollastel sõidukitel on eriti hea minek, sest just sellist kasutas ka Putin.

AvtoVAZis arvatakse, et müügi kasvu taga on peamiselt tehase poolt ettevõetud suured reklaamikampaaniad, kuigi mööndakse, et riigijuhtide tähelepanu tehase toodangu osas on samuti kasuks tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles