Video: häkkerid suutsid kontrolli alla võtta sõitva Cherokee

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Miller ja Chris Valasek
Charlie Miller ja Chris Valasek Foto: wired.com

Kaks arvutiturbe eksperti näitasid, et suudavad auto traadita võrgu süsteemi kasutades üle interneti oma kontrolli alla võtta sõitva Jeep Cherokee, tõstatades sellega taas küsimuse internetti ühendatud autode turvalisusest.

«Häkkerid» Charlie Miller – Twitteri töötaja ja endine riikliku turvaagentuuri analüütik – ning IOActive nimelise IT-turvalisuse ettevõtte direktor Chris Valasek  suutsid kodus diivanil istudes sülearvuti abil kontrollida sõiduki tarkvara ja juhtida sel teel auto konditsioneeri, kojamehi ja aknapesu, stereosüsteemi helitugevust ja ka auto pidureid ning kiirust, teatab Wired.

Mõlemad mehed on Jeepide tootjaga pikka aega koostööd teinud ja ettevõte andis eelmisel nädalal välja tarkvarauuenduse, mis peaks tegelike häkkerite töö märgatavalt raksemaks tegema. Klientidel tuleb selle omandamiseks pöörduda teenindusse või laadida see ise auto pardakompuutrisse USB-mälupulga abil.

Häkkerite poolt kraavi juhitud Jeep Cherokee
Häkkerite poolt kraavi juhitud Jeep Cherokee Foto: wired.com

Fiat Chrysler on sel aastal müünud enam kui 105 000 Jeep Cherokeed, asjatundjad leiavad, et häkkeritele on ligipääsetavad alates 2013. aasta lõpust pärinevad mudelid, millel on Fiat Chrysleri Uconnect süsteem.

Miller ja Valasek teatasid, et nende eesmärgiks oli vaid juhtida autotootjate tähelepanu vajadusele tõsta internetti ühendatud autode turvalisust. Nad ei avalikustanud täpseid andmeid häkkimise meetodite kohta, et vältida pahatahtlikke kopeerijaid seda reaalelus järele proovima.

Osa senaatoreid on Wall Street Journali teatel juba algatanud seadusemuudatused, mis kehtestaksid standardid sõidukite kaitsmise ja nende juhtide privaatsuse tagamiseks. «Juhid ei peaks valima ühendatuse ja kaitstuse vahel,» teatas üks neist eile.

Ka Land Rover teatas kuu algul, et kutsub tagasi enam kui 65 000 Range Roveri sõidukit, kuna neil avastati tarkvaraviga, mis avab juhi teadmata nende sõidukite lukustuse ja muudab need luksusautod seega kergeks saagiks varastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles