Pentagon tunnistas üles esimese drooniõnnetuse Iraagis

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle "kiskja" hinnaks on 21 miljonit dollarit
Selle "kiskja" hinnaks on 21 miljonit dollarit Foto: US AIR FORCE/REUTERS

Pentagon oli eile sunnitud tõeks tunnistama sotsiaalmeedias kulutulena levinud uudise Iraagis alla kukkunud drooni kohta.

Iraagi ajakirjanik Steve Ishak postitas eile nimelt oma Twitteri kontole fotod Iraagi lõunaosas kõrbes lebavast droonivrakist. «USA troon kukkus alla Samawa provintsis,» säutsus ajakirjanik Buzzfeedi teatel.

Ishak ütles hiljem Buzzfeedile, et sai fotod oma Twitteri järgijalt, kellele omakorda oli need saatnud õnnetuskoha lähistel elutsev külaelanik.

«Saame kinnitada, et et MQ-1 kukkus alla teel Iraagis asuvasse baasi 16. juulil,» teatas Buzzfeedfile USA kaitsejõudude pressiesindaja major Genieve David ja lisas, et droonile sai saatuslikuks tehnilistest probleemidest tingitud ühenduse kadumine.

Tema juttu paistavad kinnitavat ka fotod ise, kuna neil oleval lennumasinal ei tundu olevat tulistamise jälgi. Davidi kinnitusel ei kandnud droon õnnetuse hetkel relvi, kuid ta ei täpsustanud, milleks lend sooritati.

Droonid nimega MQ-1 Predator Grey Eagle (otsetõlkes «kiskja hall kotkas») on osaks USA armee moderniseerimise plaanist ja ühe sellise lennumasina hinnaks on ligi 21 miljonit dollarit. USA armee proovib nüüd koostöös Iraagi kolleegidega allakukkunud drooni metallkarkassi taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles