Mitsubishi plaanib USA tootmise lõpetada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi Outlanderi uue mudeli tutvustus Los Angeleses autonäitusel kolm aastat tagasi.
Mitsubishi Outlanderi uue mudeli tutvustus Los Angeleses autonäitusel kolm aastat tagasi. Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Mitsubishi kavatseb lõpetada autode tootmist USAs ja müüa oma ainus tehas Illinoisi osariigis mõnele teisele autotootjale, kirjutab Wall Street Journal informeeritud allikatele tuginedes.

Mitsubishi müüs mullu USA turul 80 000 autot, mis on kaheksa protsenti autofirma aastatoodangust. USA turul annab see aga ainult pooleprotsendilise turuosa.

Väikese turuosa ja kehva müügitulemuse tõttu kavatseb Mitsubishi lõpetada autode koostamine USAs ning keskenduda rohkem operatsioonidele Kagu-Aasias.

1988. aastal partnerluses Chrysleriga ehitatud tehas Normali linnas Illinoisis tootis mullu 64 000 Outlanderit, mis on poole vähem kui tehase koguvõimsus. 1250 töötajaga tehas on ainus jaapanlastele kuuluv autotehas USAs, kus töötajad kuuluvad ametiühingusse.

Kolm aastat tagasi lõpetas Mitsubishi ka autode koostamise Euroopas, müües Hollandis asuva koostetehase bussitootjale VDL Groepile ühe euroga, tingimusel, et kõik töökohad säilivad.

Mitsubishil on kolm koostetehast Jaapanis – Nagoyas, Mitsushimas ja Sakaguras – ning üksi või mõne teise autotootjaga koos opereeritavad tehased Filipiinidel, Hiinas, Tais, Venemaal, Brasiilias ja Venezuelas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles