Chrysler kutsub häkkimisohu tõttu hooldusesse 1,4 miljonit sõidukit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta Jeep Grand Cherokeed
2015. aasta Jeep Grand Cherokeed Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

Fiat Chrysler otsustas tagasi kutsuda 1,4 miljonit USA sõidukit, et anda juhtidele näppu USB-mälupulk häkkerite avastatud turvaaugu lappimiseks nende internetti ühendatud autode pardakompuutris

Tarkvarauuendusega mälupulga saavad enda kätte kõik 8,4-tollise puutetundliku ekraaniga varustatud sõidukid. Nende seas on  näiteks Jeep Grand Cherokee, Dodge Rami pikapid ja paljud teised mudelid, mille täisnimekiri asub siin.

Fiat oli sunnitud kiirelt tegutsema pärast seda, kui väljaande Wired ajakirjanik tõestas sel nädalal kahe IT-asjatundja abil, et Chrysleri elektroonikasüsteemi on võimalik sisse häkkida ja võtta tavaliselt sülearvutist kontrolli alla näiteks selle pidurid, kütusesüsteem, konditsioneer, meelelahutussüsteem ning jälgida reaalajas auto asukohta.

Fiat Chrysleri kinnitusel pole turvaaugu tõttu peale kahe asjatundja keegi autode süsteemidesse siseneda suutnud ning ühtegi õnnetust pole juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles