Viis parimat teenust muusika jagamiseks

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näen välja Google Play muusikarakendus
Selline näen välja Google Play muusikarakendus Foto: Uncredited/AP

Muusika jagamine sõpradega on ajakohane viis avastada uusi ansambleid, rääkida oma muusikamaitsest ja saada oma lemmikbändide kohta veidi rohkem teada. Kuid millised on hetkel parimad viisid playlistide jagamiseks?

Keskkonna Life Hacker lugejate hinnangul on viis parimat muusikajagamise teenust järgmised:

1. Spotify playlistide jagamine

Foto: lifehacker.com

Spotify on teatavasti üks kõige populaarsemaid muusikateenuseid kogu maailmas ning sellel on loomulikult olemas ka playlistide jagamise funktsionaalsus. Inimesed saavad seal luua iseenda või oma lemmiklugude nimekirju ja tekkinud linki kellelegi otse või kõigiga jagada. Loomulikult saab asuda igaüks ka avalike listide muudatuste jälgijaks või sinna isegi laule lisada.

2. 8Tracks

Foto: lifehacker.com

8Tracks on olnud saadaval juba pikka aega, kuid see on jätkuvalt suurepärane teenus jagamaks playliste ja avastamaks uusi lugusid nende artisti, stiili, žanri, teema või mitme muu tunnuse põhjal. Teenus sai hiljuti ka korraliku kapitaalremondi osaliseks ning pakub nüüd kasutajale playliste selle põhjal, mida ta kuulanud on. Kusjuures 8Tracks pakub võimalust lisada listidesse muusikat ka oma arvutist.

3. YouTube

Foto: lifehacker.com

YouTube on muusikalistide koostamiseks loonud mitmeid teenuseid. Mõned neist, näiteks Music Key, ei ole veel Eestis saadaval, kuid playliste saab luua ja hallata igaüks ning saadaval on ka näiteks teenus Youtube Mix. Iga playlisti juures saab kasutaja määrata, kas see on avalik või mitte, ning soovi korral avalikustada see nii lingi abil kui ka embed-koodi abil mõnel teisel veebilehel. Lisaks on YouTube tänapäeval saadaval pea kõigis multimeediaseadetes – alates mobiilist ja lõpetades nutiteleritega.

4. Last.fm

Foto: lifehacker.com

Last.fm tegutseb ikka veel ja kuigi pole väga tuntud, on see ikkagi hea võimalus panna kokku liste muusikast, mis pärit teistest teenustest. Lisaks on võimalus endale meeldinud lugusid ka päriselt osta ja otse striimida.

5. Playlist.net

Foto: lifehacker.com

Teenuse eesmärgiks ongi pakkuda inimestele võimalust luua playliste Spotify lugude põhjal. Teenus on hea oma playlistide jagamiseks ja teiste omade leidmiseks ja jälgimiseks. Keskkond loob ka muusikakommentaare ja TOPP-liste ning seega on hea jälgida, mis eri žanrites hetkel trendikas on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles