Kuidas saada Windows 10 järjekorras ootamata

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 10 jõuab kasutajateni juuli lõpus
Windows 10 jõuab kasutajateni juuli lõpus Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS

Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 10 on praegu jõudmas arvtitesse üle kogu maailma ja on viimaste andmete kohaselt installeeritud juba 14 miljonisse masinasse. Kui kasutaja on uuenduse märguande ootamisest väsinud, on võimalik ka ise endale uuendus alla tõmmata.

Esiteks oleks muidugi kasulik oma dokumendid ja andmed igaks juhuks varundada. Kui kasutaja arvutis on Windows 7 või Windows 8.1, siis tuleks tal minna Microsoft Windows 10 allalaadimise lehele ja teha seal oma valikud, kirjutab The Verge.

32-bitise Windowsi kasutajad saavad uuendamise abimehe alla laadida siit ja 64-bitise süsteemi jaoks mõeldud versioon on siin. Oma Windowsi versiooni saab tuvastada, tehes Start-menüüs hiirega paremklikk pealkirjal «My computer» ja valida sealt «Properties» - vastav number on kirjutatud süsteemi tüübi järel.

Foto: The Verge

Programmi käivitamise järel tuleks avanenud vaates valida «Upgrade your PC», misjärel algab Windows 10 allalaadimine. Selle lõppedes saabuvas vaates oleks soovitatav valida oma programmide ja dokumentide säilimise variant (Keep personal files and apps).

Seejärel algabki Windowsi paigaldamine ning mõne taaskäivituse ja kohanduse järel saate arvutit taas kasutama asuda.

Kui uus operatsioonisüsteem tundub täiesti sobimatu, siis pole tagasipöördumine võimatu – tuleb liikuda Settings->Update ja Security ning valida seal tagasiminek Windows 7 või Windows 8.1 peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles