Suhtlusäpp Viber sai mitu uut ja lahedat täiendust

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viber on üks maailma menukamaid vestlusäppe
Viber on üks maailma menukamaid vestlusäppe Foto: Artyom Geodakyan/Artyom Geodakyan/TASS

Facebooki ja Skype’i kõrval üks menukamaid suhtlusprogramme Viber sai eile telefonidesse saabunud uuendusega mitu üsna märgatavat täiendust, nagu animeeritud kleebised, jagatus sisu virtuaalsed eelvaated ja täielik iPadi tugi.

Kõige märgatavama uuendusena saavad nüüd äpi kasutajad jagada kontakte nende telefoni kontaktide hulgast Viberi sõnumina. Sõnumi saajad saavad nii kasutaja kontaktinfo, nime kui foto ja seda kõike võimalusena talletada see oma telefoniraamatus, teatas Viber.

Kui üks osapooltest saadab vestluses aga veebiaadressi, tekitab Viber sellest automaatselt eelvaatemulli.

Videokõnesid saab nüüd alustada otse kontakti vaatest ning kõnevaade ise on saanud täiesti uue ja intuitiivsema väljanägemise. Paranenud on ka nii audio- kui videokõne kvaliteet ning Viber tuvastab nüüd automaatselt kasutaja internetiühenduse kvaliteedi.

Minut Viberi audiokõnet võtab  4G ja WiFi võrgus maksimaalselt 416 Kb ja 3G võrgus 151 kuni 244 Kb.

Viber lisas sõnumivahetusse ka enam kui 500 animeeritud kleebiste pakki.

Lisaks Androidi ja iPhone’i telefonirakenduse uuendusele sai eile värskenduse iPad’i versioon, mis võimaldan nüüd sünkroonis hoida kogu sisu nii iPhone’is, iPad’is kui Mac’is. Disainiuuenduse said ka Viberi Androidi tahvli ja tavaarvuti versioon.

Viberil on üle maailma kokku ligi 600 miljonit kasutajat, kes teevad kuus peaaegu 250 miljonit videokõnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles