Kõik, mida seni on teada peagi saabuvast uuest iPhone’ist

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6S
iPhone 6S Foto: Business Insider

Peagi on käes taas september ning see tähendab tava kohaselt järjekordse iPhone’i mudeli saabumist. Kuigi konkreetset pole uue telefoni kohta just palju teada, on analüütikud pakkunud siiski nii mõndagi selle iPhone 6 ja 6 Plus järeltulija kohta.

Business Insider on paljudest keskkondadest uue nutiseadme kohta kokku kogunud üsna muljetavaldava pildi.

Tõenäoliselt saab telefoni nimi olema iPhone 6S.

Kui Apple jätkab senist traditsiooni, siis saab mudeli nimi olema kas 6S või 7. Valdav enamus analüütikutest kaldub siiski 6S poole.

Sellel saab tõenäoliselt olema uhiuus Force Touch tehnoloogia

Tõenäoliselt saab telefoni ekraan olema varustatud Apple’i uue Force Touch tehnoloogiaga, mis on juba kasutusel ka MacBook ja Apple Watch seadmetel. Pole välistatud, et see tehnoloogia suudab mõõta puudutuse tugevust ja sellest tulenevalt teha vajalikke otsuseid. Kahandatud versioonis teeb tehnoloogia puudutuse tugevuse kohta järelduse selle põhjal, mis osa ekraanist puudutati. Sel viisil saab näiteks svaipimine olema kohati asendatud puudutuse tugevuse põhise ikoonide liigutamisega.

See võib avalikuks saada 25. septembril

Apple peaks ennustuste kohaselt uue mudeli välja laskam 25. septembril ning eeltellimuste vastuvõtt algab 18. septembril.

See võib tulla kahe suurusega

Uus ipGone saab olema tõenäoliselt suurustega 4,7 ja 5,5 tolli. Kuulujutud räägivad lisaks ka 4-tollise varianti võimalikkusest.

Uus mudel saab olema vastupidavam

Apple võib selle telefoni puhul kasutada Apple Watch Sport puhul juba kasutatud Series 7000 tüüpi alumiiniumkorpust, mis peaks eelkäijaga võrreldes olema 60 protsenti tugevam. Selle tulemusel võib telefon muutuda ühtlasi ka 0,15 millimeetrit pikemaks ja 0,2 millimeetrit paksem.

Mudel näeb eelkäijale sarnane välja

Foto: Business Insider

Uus iPhone 6S peaks välimuselt olema vägagi sarnane oma eelkäijale. Ülal on näha telefoni tagakülg.

Telefonil saab olema võimsam kaamera

Foto: Business Insider

Kuulujuttude kohaselt saab telefon olema varustatud oluliselt täiendatud 12-megapikslise kaameraga. Ennustatakse koguni suurimat ajaloo hüpet selles osas. Apple omandas hiljuti 20 miljoni dollari eest Iisraeli ettevõtte LinX, mille tehnoloogia peaks märgatavalt vähendama fotodel müra ja võimaldama teha selgemaid pilte ka vähese valgusega tingimusis. Esikaamera saab olema 8-megapiksline, võimeline võtma 1080p kvaliteediga videot, 24-kaadrit sekundis aeglustatud võtet, panoraamfotosid ja olema varustatud välguga.

Fotodele saab lisada 3D-efekti

LinX tehnoloogia peaks olema võimeline lisama iPhone’iga tehtud fotodele ka 3D-efekti. See omakorda tähendab, et telefonil peab olema kaksikkaamera, et anda objektidele sügavus. Sarnane võimekus on olemas näiteks HTC One M8-l.

Mahutavus peaks suurenema

Ennustuste kohaselt saab telefonil olema 32 GB põhimälu ja 16-GB varianti enam müüki ei tulegi.

Telefon saab 4G võrgus olema kordades kiirem

Mudel saab olema varustatud A9-nimelise protsessoriga, mis peaks selle muutma eriti kiireks just 4G võrgus materjalide allalaadimisel – eelkäiaga võrreldes koguni kaks korda.

Vastupidavam aku

Ettevõtte Qualxomm loodud uus protsessor peaks olema ka eriti energiasäästlik, mis ennustab paremat vastupidavust ka telefoni akule.

Pole välistatud ka roosa variant

Kuulujuttude kohaselt on iPhone lisamas mudeli värvivalikkuse roosa.

Telefonil võib olla Kodu-nuputa.

Väga väikese tõenäosusega võib telefonilt olla kadunud Kodu-klahv ja telefoni ekraanil saab sele asemel olema sõrmejäljelugeja. Seda stsenaariumit ei peeta siiski eriti tõenäoliseks.

Operatsioonisüsteem iOS 9

Apple’i uued telefonid tulevad alati viimase tarkvaraga, seega saab telefoni olema eelinstalleeritud iOS 9. Sama platvormi saava endale seejärel installida ka vanemate telefonide omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles