HTC sai oodatust viis korda suurema kvartalikahjumi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC nutitelefon. Pilt on illustreeriv.
HTC nutitelefon. Pilt on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Taiwani nutitelefonide tootja HTC aktsia hind langes börsil viimase kümne aasta madalaimale tasemele, kuna ettevõte teatas viis korda suuremast kahjumist, kui sektori analüütikud olid oodanud, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte käive oli eelmises kvartalis vaid 1,07 miljardit dollarit ehk pea kaks korda väiksem kui ettevõte oli varasemalt ametlikult prognoosinud. Kahjumi suuruseks oli 166 miljonit dollarit. HTC oli eelmises kvartalis sunnitud seisvate laojääkide tõttu maha kandma pea 100 miljonit dollarit.

Käesoleva kvartali käibeks prognoosib ettevõte vaid 600 miljonit dollarit.

Kunagise nutitelefonide turu tipptegija HTC käsi on viimastel aastatel käinud üha kehvemini, kuna väheneva kasvuga tippklassi telefonide segmendis ei suudeta enam sammu pidada pikaaegsete turuliidrite Apple´i ja Samsungiga ning kesk- ja odavklassis peab ettevõte lisaks traditsioonilistele rivaalidele LG-le ja Sonyle maadlema ka mitmete hiljuti tippu murdnud Hiina tootjate nagu Xiaomi, Huawei ja Lenovoga.

Ettevõte on teatanud, et lähitulevikus on oodata suuri kärpeid, seehulgas ka ilmselt massilisi koondamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles