Investorid peavad HTC brändi ja varasid väärtusetuks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC One
HTC One Foto: Youtube

Suurtes raskustes Taiwani telefonitootja HTC turuväärtus langes Taipei börsil 42,36 miljardile Taiwani dollarile (1,34 miljardile USA dollarile), mis tähendab, et ettevõtte investorid ei näe ettevõtte brändil ega tehastel mitte mingit väärtust, kirjutab Business Insider.

Nimelt on ettevõtte aktsia hind eelmise nädala lõpus avalikustatud katastroofiliste kvartalitulemuste tulemusena järsult kukkunud ning viinud  HTC turuhinna allapoole 1,5 miljardi dollari piiri. 1,5 miljardit dollarit aga oli ettevõttel veel juunikuu lõpu seisuga vaba raha, mis tähendab, et hetkel ei leia investorid, et HTC bränd, tehased ja muud varad omaks mingitki väärtust.

Vaid neli aastat tagasi oli ettevõtte turuväärtuseks aga lausa 28,5 miljardit dollarit.

Kunagise nutitelefonide turu tipptegija HTC käsi on viimastel aastatel käinud üha kehvemini, kuna väheneva kasvuga tippklassi telefonide segmendis ei suudeta enam sammu pidada pikaaegsete turuliidrite Apple´i ja Samsungiga ning kesk- ja odavklassis peab ettevõte lisaks traditsioonilistele rivaalidele LG-le ja Sonyle maadlema ka mitmete hiljuti tippu murdnud Hiina tootjate nagu Xiaomi, Huawei ja Lenovoga.

Ettevõte on teatanud, et lähitulevikus on oodata suuri kärpeid, seehulgas ka ilmselt massilisi koondamisi.

Ettevõtte käive oli eelmises kvartalis vaid 1,07 miljardit dollarit ehk pea kaks korda väiksem kui ettevõte oli varasemalt ametlikult prognoosinud. Kahjumi suuruseks oli 166 miljonit dollarit. HTC oli eelmises kvartalis sunnitud seisvate laojääkide tõttu maha kandma pea 100 miljonit dollarit.

Käesoleva kvartali käibeks prognoosib ettevõte vaid 600 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles