Microsofti uus brauser suunab ID-kaardi kasutajad nüüd vanasse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet Exploreri järglane on Edge
Internet Exploreri järglane on Edge Foto: Microsoft

Microsofti uus veebilehitseja Edge saabus Windows 10 kasutajatele teatavasti ilma Eesti ID-kaardi toeta, kuid suunab nüüd kasutajad mugavalt «vana hea» Internet Exploreri juurde.

«Augusti algusest peale pakub Microsoft Edge brauser enamike Eesti ID-kaardiga autentimist ja allkirjastamist vajavate avalike veebilehtede puhul kasutajale valiku - kas avada soovitud leht Internet Exploreris või jätkata toiminguid Edge brauseris,» teatas Microsoft Eesti.

Liikumine ühelt brauserilt teisele toimub ettevõtte teatel mugavalt ühe klikiga. Jätkuvalt võimalik Microsoft Edge brauseris kasutada Mobiil ID-d, kuna see ei eelda kiipkaardi tuge.

Microsoft, Riigi infosüsteemi amet ja Sertifitseerimiskeskus on juba välja töötamas lahendust, mis võimaldab Eesti ID-kaardiga autentimist ja digiallkirjastamist ka Edge-brauseris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles