Toshiba kannab maha 800 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiaettevõte Toshiba plaanib seoses tuumaenergiaäri väärtuse langusega maha kanda rohkem kui 100 miljardit jeeni (802 miljonit dollarit), kirjutab Reuters.

Suur osa mahakantud summast tuleb 2006. aastal 5,4 miljardi dollari eest omandatud tuumaenergiaäri Westington 86 protsendi suuruse osaluse ümberhindamisest.

Kuigi ametlikud tulemused ei ole veel avalikustatud, on Jaapani ärilehe Nikkei andmetel ettevõtte eelmise finantsaasta kasuminumbrid prognoositust kaks korda väiksemad, ulatudes 300 miljardi jeeni asemel 150-200 miljardi jeenini.

Lisaks kehvadele majandustulemustele on ettevõte pidanud maadlema ka kevadel lahvatanud raamatuspidamisskandaaliga, mistõttu oli Toshiba sunnitud aprilli alguses lõppenud majandusaasta tulemuste avalikustamise edasi lükkama.

Toshiba kahtlane tegevus raamatupidamises tulli päevavalgele kaks kuud pärast seda, kui Jaapani finantsregulaatorid nõudsid ettevõttelt raamatupidamise kohta ülevaate koostamist. Jaapani suurettevõte palkas erapooletu komisjoni, mis uuris raamatupidamises avastatud ebaregulaarsusi, keskendudes eriliselt tippjuhtide rollile valede või muudetud andmete väljastamisel.

Juulis avaldatud raporti järgi on ettevõte aastate jooksul näidanud oma kasuminumbreid kokku 1,22 miljardi dollari võrra tegelikust suuremana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles