Politsei uurib teadaolevalt esimest nutiliputamise juhtumit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6
iPhone 6 Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Briti politsei on asunud uurima esimest omalaadset juhtumit, kus rongiga tööle reisinud naise iPhone'i ekraanile hakkasid ilmuma sündsusetud fotod.

Nimelt avanesid 34- aastase Lorraine Crighton-Smith’i telefoni  ekraanil Apple’i Airdrop-funktsiooni vahendusel kaks fotot tundmatu mehe peenisega. Lõuna-Londonis reisinud ohvri sõnul tundis ta end rüvetatult ja pöördus juhtumiga seoses Briti transpordipolitsei poole, vahendab BBC.

Naise telefonis oli Airdrop sisse lülitatud, kuna oli seda äsja kasutanud fotode saatmiseks ühe tuttava iPhone’i. Ta keeldus esmalt esimese sündsusetu foto allalaadimisest, kuid seejärel ilmus ta ekraanile kohe uus. See pani teda arvama, et kurjategija on keegi lähedal viibinud reisijaist.

Kuna naine ei laadinud alla ka teist fotot, siis on politseil nüüd raskusi tehniliste jälgede leidmisega, et kuritegu avastada. Siiski on asutud analüüsima selle piirkonna ja ajavahemiku mobiilside andmeliiklust ning üle vaatama turvakaamerate salvestisi ja küsitlema kaasreisijaid.

Politsei teatel on selline juhtum esimene omasuguste seas ja palus seega inimestel sarnastest seaduserikkumistest teada anda.

Airdrop on Apple’i seadmete rakendus, mis kasutab WiFi’t ja Bluetooth’i  lähedalasuvate seadmete omavaheliseks suhtlemiseks. Selle tavaseaded võimaldavad sideme loomist vaid talletatud kontaktidega, kui seadeid on võimalik muuta ka infovahetuseks kõigi seadmetega.

Apple’ile on tehtud juba ettepanek muuta funktsiooni seaded tavalisteks pärast 10-minutilist rakenduse mittekasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles