Parim kasutatud väikeauto: Opel Corsa

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Whatcar.

Autouudiste portaal Whatcar kuulutas 2010. aasta parimaks kasutatud väikeautoks alates 2006. aastast toodetava 1,2-liitrise Opel Corsa.


Väikest autot ostes pole alati tarvis raskeid kompromisse teha, isegi kui teil raha üleliia ei ole. Opel Corsa annab supermini mõõtu pakendis päris palju autot.

Ta on piisavalt avar mahutamaks mugavalt nelja täiskasvanut – isegi viit, kui tagaistujad on lähedased. Pakiruum on korraliku mahuga, topeltpõrandaga ning kasvab ositi allakäänatavate tagaistmete arvel veelgi.

Väike Opel on ka hästi viimistletud: ei tee- ega tuulemüra pole palju kuulda ning mootor hakkab lärmi tegema alles tugeval koormamisel.

Whatcar eelistab juhitavuse ja mugavuse tasakaalustatud kombinatsiooni pakkuvat tavavedrustust, kuid entusiastlikumad juhid võivad sportveermikust rõõmu tunda. Corsa 1,2-liitrine ottomootor töötab hästi nii linnas kui maanteel.

Keskmine varustustase annab kergmetallrattad, kliimaseadme, neli elektrilist aknatõstukit, aga ka turvakardinad ja lapseistmete Isofix-kinnituskohad.

Ning väikesed on Corsa juures ainult ülalpidamiskulud. Vaid 5,8 liitrit bensiini kulutab auto 100 kilomeetrile.

Pruugitud Corsasid on turul parasjagu, nii et valikut peaks olema. Samas ei soovitata kolmeukselise auto ostmisega pisut raha kokku hoida – võit pole suur ning autot on hiljem keerulisem müüa.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles