Parim kasutatud universaal: Opel Vectra

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: netcarshow.com.

Whatcar valis 2010. aasta parimaks kasutatud universaalkerega sõiduautoks Opel Vectra 1,9 CDTi (2006).


Autoportaali hinnangul on universaalkerega Vectra  parim ost neile, kes hindavad auto mitmekülgsust ja praktilisust. Vectra konkureerib edukalt mahtuniversaalidega ruumikuse, mugavuse ja viimistletuse osas, olles järelturul neist ometigi odavam.

Möödunud aastal parimaks valitud 1,8-liitrise ottomootori asemel tõusis hindade ja saadavuse analüüsi tulemusena seekord parimaks 1,9-liitrine CDTi.

Oma 120 hobujõu ja 280 njuutonmeetriga suudab ta autot hõlpsasti liigutada, kuitahes rasket koormat see ka veaks. Ja Vectrasse mahub ikka päris aukartustäratav koorem!

Kui tagaiste paigas, jääb pakkidele 540 liitrit, istme allaklappimisel avanev pikk, tasase põhjaga lastiruum aga neelab tervelt 1850 liitrit.

Kuid ega pakiruum üksi veel autot tee. Vectra on mugav, avara kabiiniga reisiauto, millesse tungib väga vähe tuule-, tee- ja mootorimüra.

Vedrustus on häälestatud pigem mugavaks kui sportlikuks, kuid ikkagi püsib Vectra hästi tee küljes ning laseb end täpselt juhtida.

Juht saab Vectra rooli taga end mugavalt istuma seada, sest iste on avar ja ulatuslike seadevõimalustega. Nähtavus on samuti üsna hea.

Kõik Vectrad on varustatud kuue turvapadja, ESP ja Isofix-kinnitustega, kuid mugavusvarustuse asjus võiksite otsida kõrgema varustustasemega eksemplari – järelturul pole hinnaerinevused enam nii suured kui uuest peast.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles