BMW andis tormihoiatuse – tulemas on hardcore sõiduvahend

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW M4 GTS
BMW M4 GTS Foto: caranddriver.com

BMW esitles eile oma järgmise superauto kontseptsiooni  - M4  põhinevat GTS mudelit, millel on kõigi bemarisõprade rõõmuks tõeliselt ähvardav ja hirmutav roomaja välimus.

BMW ise ütleb, et see mudel töötati tegelikult välja võidusõidurajale mõeldes, on tegemist siiski ka täiesti legaalse vahendiga tänaval liiklemiseks.  Mudelil on ka mitmeid uusi põnevaid tehnoloogilisi uuendusi, vahendab Car and Driver.

Foto: caranddriver.com

Kahe turboga 3.0-liitrisel kuuesilindrilisel mootoril on näiteks uuendusena küljes veesissepritsesüsteem. Mitte, et see auto vesijõul edasi liiguks, kuid eesmärgiks on sisselaskeõhu temperatuuri alandamine, et seeläbi tõsta surveastet, turbolaaduri jõudu ja ka üldist ökonoomsust.

Foto: caranddriver.com

Kontseptsiooni osaks on ka Michelini Pilot Sport Cup rehvid mõõtmetega esimestel 265/35R-19 ja tagumistel 285/30R-20s. Paigaldatud on need alumiiniumvelgedele nimega 666 M. Autol on ka käsitsi reguleeritavad süsinikfiibrist esisplitter ja tagatiib.

Foto: caranddriver.com

M4 GTSil on ka OLED-tagatuled, ülikitsad valgustid annavad masinale isegi madu meenutava välimuse.

Foto: caranddriver.com

Pole välistatud, et uus auto jõuab teedele juba järgmise suve alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles