Mercedese esitles 2017. aasta C-klassi kupeed

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MB 2017 kupee
MB 2017 kupee Foto: caranddriver.com

Mercedes esitles eile oma 2017. aasta C-klassi kupeed, mis on muu hulgas varustatud 360-kraadise kaamera ja Airmatic-vedrustusega.

«Meie uus C-klassi kupee jätkab seniste kupeede filosoofiat. See kombineerib põneva disaini vilka sportlikkuse ja kaasaegse luksusega. C-klassi kupee lubab seega selgelt stiilset sõidunaudingut,» ütles Daimler AG juhatuse liige Thomas Weber.

Interjööris on autotootja üritanud samuti hoida nooruslikku ja sportlikku joont. Voolavaid vorme rõhutavad keskkonsool ja puidust uksepaneelid. Spetsiaalselt kupee tarvis on disainitud ka auto sportlikud istmed.

Autol on kapoti all 241hj, 2-liitrine ja 4-silindriline turbomootor. Standardvarustuses on 18-tollised veljed koos aastaringsete rehvidega.  Lisaks seitsmekäiguline automaatkäigukast ja suur turvavarustuse komplekt.

Foto: caranddriver.com

Hinna poolest peaks see mudel olema poole odavam kui S-klassi kupee. Esimesed variandid – tagarattaveoga C300 ja neljarattaveoga C300 4MATIC - antakse välja järgmisel kevadel.

Uus kupee on 95 millimeetrit eelkäijast pikem ja 40 mm laiem, 80 mm pikema teljevahega ning vedrustus on sedaaniga võrreldes 15 millimeetrit madalamal.

Foto: caranddriver.com

Auto standardvarustuses on veel näiteks LED esituled, võtmeta käivitus, 7-tollise ekraaniga pardakompuuter ja kliimasüsteem, mis tuvastab GPS-i abil automaatselt tunnelid ja lülitab neist läbisõidu ajaks õhuringluse salongisiseseks. Lisaks veel Drive Show süsteem, mis kasutab Google Maps kaardilahendust sõiduinformatsiooni jagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles