Uus mobiilirakendus hakkab hoiatama politseipatrullide eest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Augusti lõpus toimus Tartus üritus nimega Garage48, kus osalenud meeskonnad üritasid 48 tunni jooksul ellu viia mõne äriidee.


Nimetatud üritusel pandi algus ka mobiiltelefonidele mõeldud rakendusele, mis kannab nime GoSpotIt.

GoSpotIt meeskonna üks eestvedajaid Lauri Laineste märkis, et eesmärgiks oli luua lahendus, mille abil oleks inimestel võimalik oma mobiiltelefoniga ära märkida ehk spot’ida erinevaid asukohti või geograafilisi punkte, millest võiks kasu olla teistele sama rakenduse kasutajaile.

Laineste selgituste kohaselt oli kõnealuse kontseptsiooni esmane idee, et kui inimene näeb tee ääres politseipatrulli, vajutab ta oma mobiiltelefonis vastava rakenduse nupule, mis salvestab patrulli asukoha ning muudab selle nähtavaks ka teistele sama lahenduse kasutajatele.

Samas märkis ta, et politseipatrulle äramärkiva lahenduseni jõutakse tõenäoliselt järgmise sammuna. Hetkel on GoSpotIt meeskonnal valmis töötatud prototüüp iPhone’i tarbeks, mis hoiatab kiiruskaamerate asukohtade eest.

Rakendusi on kavas pakkuda hakata samas ka teistele mobiiliseadmete operatsioonisüsteemidele.

Seda, millal võiks uus mobiililahendus turule jõuda, ei osanud Laineste veel öelda.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles