5 äppi, mis võiksid lapse telefonis olla

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Life 360: Family Locator"
"Life 360: Family Locator" Foto: Ekraanitõmmis

Kui koolilapsele on esimene telefon ostetud, tuleb otsustada, mida sellega peale helistamise, pildistamise, mängimise ja sõnumite vahetamise veel asjalikku või kasulikku peale võiks hakata. Pärast seda, kui esimesed põhitõed selged ja ehk ka esimesed e-kirjad teele pandud, soovitame lisada lapse seadmesse järgmised viis äppi või lahendust.

1. Väga praktiline on nii lapse kui ka telefoni asukoha tuvastamine. Lapsed kipuvad tihti unustama, seetõttu on GPSi abil positsioneerimine igati teretulnud võimalus. Androidi, Microsofti ja Apple’i seadmetele loob selle võimaluse näiteks rakendus  «Life 360: Family Locator»,  mille abil saab hoida ühendust oma pereliikmetega ja määrata kindlaks nende asukohad. Rakendusel on ka märguande lisamise võimalus, mis näitab, kui pereliige on jõudnud turvaliselt näiteks kooli, kooriproovi või koju.

Enamasti on telefonidesse si sse ehitatud ka telefoni leidmise funktsioon. Näiteks kui Microsofti telefoni on sisse logitud Microsofti kontoga, saab seda veebis aadressil account.microsoft.com/devices positsioneerida – panna see helisema või seda lukustada.

2. Ole sa suur või väike, kõigile kulub ära vägagi praktiline rakendus  «Kus buss on?»  – see näitab reaalajas Tallinna ühistranspordivahendite asukohta ning annab seega head infot, kas tasub ehk sammu kiirendada.

3. Lapse telefonis tasuks kindlasti üles leida lasteprofiil, mida pakuvad pea kõik telefonitootjad. Samsungil on selleks kasutajaprofiil  «Kids mode»,  mis võimaldab vanemal teha lapsele kättesaadavaks valik talle sobivaid rakendusi. Kasutajaliideses on viis vahvat ja interaktiivset rakendust – kaamera, video, diktofon, klaver ja muusika – ning lastele mõeldud rakenduste pood. Vanemad saavad liidest kontrollida, blokeerides sisu, piirates kasutusaega ja rakendusi.

Google Play rakenduste poest on võimalik alla laadida ka äpp nimega  «Kids Place»,  mis pakub veelgi enamate võimalustega teenust Androidi seadmetele. WindowsPhone’il on samuti põhifunktsioon  «Kids Corner»,  mille abil saab lapsele kättesaadavaks teha täpselt sellise koguse mänge ja rakendusi, nagu lapsevanem õigeks peab.

4. Eesti rakendustetootjailt soovitame Androidi rakendust  «KidEd»,  mille eesti- ja ingliskeelsed teemapaketid küsivad ekraanil lastele kõikvõimalikke harivaid küsimusi – alates tähtede järjestamisest tähestiku järgi ja lõpetades matemaatikaülesannete lahendamisega.

5. Interaktiivne e-raamatupood  «MeBooks»  sisaldab raamatuid kahe- kuni kümneaastastele. Saadaval on suur valik värviraamatuid, koomikseid ja unejutte, teiste seas «Teismelised ninjakilpkonnad» ja «Lumekuninganna ja igavene talv» («Frozen»). Lapsevanemad saavad rakenduse abil panna ise kokku lastele sobiva raamatuvaliku, lisada heliefekte ja lindistada enda häält.

Laste ja täiskasvanute huvid ei erinegi alati nagu siga ja kägu! Leidsime mängu «Cut the Rope 2», mis on laste ja vanemate seas ühtviisi populaarne. See on lustakas ja hariv, õpetades loogikat ja füüsikat väga mängulisel viisil, nii et kõigil mänguhimulistel tasub piiluda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles