Androidi peatselt valmiv versioon sai nimeks Marshmallow

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik Androidi eelnevadki versioonid on saanud magusad nimed.
Kõik Androidi eelnevadki versioonid on saanud magusad nimed. Foto: Google

Varasemalt koodnime Android M kandnud uus Androidi versioon sai nüüd ametliku nime – Android Marshmallow, kirjutab EMT ja Elioni tehnoloogiablogi Digitark.

Google'i telefonidele ja tahvlitele mõeldud tarkvaraversioonid on alati saanud nime tähestiku järjekorras ning millegi magusa järgi. Eelnevad versioonid kannavad nimesid nagu Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop ning nüüd Marshmallow. KitKat versiooniga tegi ettevõte šokolaadi tootjafirmaga Nestlé isegi ühist turunduskampaaniat.

Ametliku nime saamise järgi võib eeldada, et värskeim Android on viimases testimisjärgus ning juba üsna pea saadaval esimestes Androidil töötavates nutiseadmetes.

Täpset avalikustamise kuupäeva siiski teada veel pole, kirjutab Digitark. Uuest Androidist on Digitark kirjutanud ka varasemalt, kui tuli teade, et Lollipopi asendab salapärane Android M. Kui sind huvitab, miks Google nimetab oma nutiseadmete tarkvaraversioonid maiustuste järgi, siis vaata Digitargast lõbusat videolugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles