Soomlaste Jolla sai valmis oma esimese tahvelarvuti

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jolla tahvelarvuti
Jolla tahvelarvuti Foto: jolla.com

Nokia endiste töötajate loodud Soome tehnoloogiaettevõte Jolla sai äsja valmis oma esimese tahvelarvuti ja alustas eeltellimuste vastuvõtmist.

Jolla alustas tahvliprojekti mullu novembris ning müügile jõuab see Indias, USA-s, Austraalias, Kanadas, Hong Kongis, Norras, Švietsis, Venemaal ja Eurooa Liidu riikides. 32 GB mälumahuga variandi hind on 267 eurot ning poole suurema mäluga tahvli saab kätte 299 euroga.

Tellimusi võtab Jolla vastu oma veebilehel ning kätte asub ettevõte seadmeid toimetama oktoobris.

Kunagise mobiilimudeli Nokia N9 loonud töötajatest aastal 2011 moodustunud Jolla andis oma esimese seadme – Jolla mobiiltelefoni – välja 2013. aastal. Ettevõte toodab ka kunagise Meego-nimelise- platvormil põhinevat nutiseadmete operatsioonisüsteemi Sailfish.

Ka uus tahvelarvuti töötab platvormil Sailfish 2.0, millel lisaks spetsiaalselt sellele toodetud rakenduste kõrval on tugi ka Androidi äppidele.

Tahvli tehnilised andmed on üsna lähedased teise generatsiooni iPad mini omadele. Sel on 7,85-tolline ekraan resolutsiooniga 2048x1536 pikslit. Protsessoriks on 64-bitine 1,8GHx quad-core Intel Atrom Z3735F ja operatiivmälu on seadmed 2GB. Põhikaamera on 5-megapiksline ja esikaamera 2-megapiksline. Seadmesse saabs sisestada kuni 128 GB mahuga microSD mälukaardi.

Aku mahutravuseks on tahvlil 4450 mAh, lisaks on tal loomulikult WiFi port, Bluetooth 3.0, Micro-USB, 3,5 millimeetrine audiopistik ja  A-GPS asukoha kindlakstegemiseks. Tahvel kaalub 384 grammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles