Eesti otsib TV3 säästulevi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira tehnikadirektori Aivar Kenderi arvutustel jäi võrgumuutusega täiesti TV3 pildita umbes 15 000 tasuta TV-d vaatavat teleperet.
Levira tehnikadirektori Aivar Kenderi arvutustel jäi võrgumuutusega täiesti TV3 pildita umbes 15 000 tasuta TV-d vaatavat teleperet. Foto: Tairo Lutter

Digitehnikute juurde on Eestis neil päevil nädalapikkused järjekorrad. Sajad vabalevi-usku pered ponnistavad Eesti eri paigus, et nõdraks jäänud TV3 signaali kätte saada. Tagatipuks tuvastas Levira, et kaht tüüpi seadmetega polegi see üldse võimalik.

Vääna-Jõesuus suvitav Maire mõõdab nõutul pilgul katuseantenni. Kaks päeva on proua pealinnas elavad sugulased üritanud antenni eri saatjatele suunata, ent tolku on sellest vähe: heal päeval saab kätte mõne kaadri TV3 pilti, halval ei suuda teler leida isegi kanali nime. Maire neli aastat tagasi uuendatud telesüsteemil enne 12. augustit probleeme polnud, nüüd aga küll. «Nagu oleks mast kaugemale viidud,» imestab Maire.

Ta pole ainus. Hiiumaa idakaldal sai digitehnik kliendile Haapsalu saatjalt TV3 levi kätte päevaks, kuid öösel kadus see taas. Jõgevamaal asuva Puurmani valla elanikud on Levira kaardi järgi suisa kahe saatja leviala äärel, ent raskusi on signaali püüdmisega nii 30 kilomeetri kaugusel asuvast Koerust kui ka 40 kilomeetrit eemal asuvast Tartust.

TV3 viis signaali üle teise võrku 12. augustil. Poolteist nädalat hiljem, läinud nädala lõpuks oli Levira saanud inimestelt TV3 levi pärast ligi 2000 abipalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles