Philipsi uus AndroidTV teler jõudis Eestis müügile

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe veeb Philipsi uues nutiteleris
Postimehe veeb Philipsi uues nutiteleris Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestis on esimestes poodides jõudnud müügile Philipsi seni võimsaim ja nutikaim 7600-seeria televiisor, mille olulisemateks märksõnadeks on 4K Ultra HD kvaliteediga ekraan, Android TV platvorm, QWERTY-klaviatuur, 3D ja mitmeid pildi kvaliteeti parandavad olulised uuendused.

Philipsi uus mudel numbriga 48PUS7600 - sellise numbriga seadmega oli meil võimalus toimetuses tutvuda - on järjekindel tõestus sellele, et tehnoloogiliste võimaluste ja funktsionaalne erinevus on kõikvõimalike nutiseadmete vahel tõesti kadumas - küsimus on vaid ekraani suuruses ja selles, kus ja kuidas seda kasutatakse ning milliseid omadusi sellest lähtuvalt esile tuuakse.

Androidi platvormi värskeim versioon 5.0 Lollipop  televiisoris tähendab seda, et üha suurem osa tavapäraselt Androidi telefonide jaoks mõeldud rakendustest ja mängudes on kättesaadavad ka televiisoris.

Google’i kontoga sisselogimise järel saab kasutaja mängida näiteks paljusid mänge nii telefonis, tahvelarvutis kui teleris ning otse ekraanile hakatakse talle pakkuma video- ja muusikasoovitusi. Viimast nii Google’ilt kui Philips TV-lt.

Ka põhimälu on televiisoril rakenduste allalaadimiseks nüüd 16 GB ja seda on võimalik USB-pordi vahendusel veel kasvatada. Süsteemi jooksutab Philipsi enda loodud quad-core protsessor.

Kuna televiisoriga on kaasas puutetundliku plaadi ja täis QWERTY-paugutusega klaviatuur, siis pole ka enam sõnumivahetusprogrammide kasutamine ja veebis surfamine kunagine vaevaline tegevus, kus iga tähte tuli eraldi taga ajada.

Tavapuldi tagumisel küljel on tavapärane QWERTY-asetusega klaviatuur
Tavapuldi tagumisel küljel on tavapärane QWERTY-asetusega klaviatuur Foto: Tairo Lutter / Postimees

Teleri disain on kaasaegselt tagasihoidlik ja elegantne. Nagu tootja isegi märgib, on tehtud kõik selleks, et inimene saaks rahulikult keskenduda ekraanil, mitte selle ümber toimuvale. Tuleb tõdeda, et selle televiisori töökorda seadmine on lihtsamaid, mis selle loo autoril kunagi on tulnud üle elada – kahe kruviga kroomitud jalad alla, patareid pulti ja seade tööle.

Teleri ühendamine Google’i kontoga on tehtud samuti mugavaks – kontrollkoodi abil saab seda teha suvalises arvutis, mis on ühendatud samasse võrku.

Ja ekraan on saanud sellel seadmel mitmeid olulisi tehnoloogilisi uuendusi. Üha laiemalt kasutust leidev 4K Ultra HD on teatavasti neli korda suurema resolutsiooniga kui tavapärane Full HD kvaliteet, Philipsi uutel televiisorite LED-ekraanidel on see kvaliteet olemas, lisaks annab pildile sujuva ja terava pildi 100HZ UHD sagedus.  

Televiisoris on võetud kasutusele uusim Ambilight 3-sided tehnoloogia, mis kuvab ka televiirosi tagaseinale kolmes suunas hubase tumesinise valguse ja loob vaatamiseks mõnusa tausta. Samas saab seda seadetest muuta ka elavamaks, mänguliseks  ja staatiliseks.

Ambilight valgus seadme tagaküljel
Ambilight valgus seadme tagaküljel Foto: Tairo Lutter / Postimees

Seade on lisaks varustatud funktsiooniga Micro Dimming Pro, mis optimeerib pildi kontrastsust lähtuvalt ruumis olevaist valgusoludest. Valgussensor ja tarkvara analüüsivad pilti 6400-s erineval ekraani alal.

Veidi ka teisi tehnoloogilisi andmeid: 48-tolline või 55-tolline ekraan, erksus 400 cd/m2, kaadrisagedus 1400 Hz, 30-vatised kõlarid, neli HDMI ja kolm USB porti, sisseehitatud WiFi ruuter ja WiFi Direct funktsionaalsus, internetipistiku pesa, 2x DVB-T/T2/C/S/S2, interaktiivsete programmide vaatamiseks vajalik HbbTV funktsionaalsus ja palju muud.  

Ja nagu telefonis, saab ka selles televiisoris teostada häälotsingut ja anda teisi häälkäsklusi. Eelinstalleeritud rakendustest on televiisoris olemas Google Play Movies ja Music, Google Search, Voice Search ja  YouTube.

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Televiisor on varustatud ka eestikeelse menüüga.

Seadme 55-tolline variant võitis augusti algul Euroopa Pildi- ja Helitehnika Assotsiatsiooni EISA auhinna «EUROPEAN BEST BUY TV 2015-2016». EISA on olmeelektroonika ühendus, mis valib igal aastal tipptooted erinevates kategooriates, nagu seda on audio, video, kodukino ja fototehnika.

Oma kokkuvõttes tõi EISA žürii välja, et teler ühendab «suurepärase pildikvaliteedi, meeldiva heli, kaasaegse SmartTV operatsioonisüsteemi ja hea hinna».  

Suurema versiooni 55PUS7600 tehnilised andmed on järgmised:

 

55PUS7600

Display resolution

4K Ultra HD LCD with 3,840x2,160 pixels

Display Brightness

400nit (typical value)

Picture Enhancement:

Pixel Precise Ultra HD, 1400 Perfect Motion Rate, Micro Dimming Pro, Ultra Resolution, Perfect Natural Motion

Sound

30W, DTS Studio Sound

Android OS

Android L

Processing power

Quad Core

Memory size

16GB, extendable

Pre-installed Google apps

Google Play Movies*, Google Play Music*, Google search, Voice Search, YouTube

Smart TV*

HbbTV, catch-up TV, Netflix, Spotify Connect, online apps, online video stores

Smart user interaction*

Remote Control: with Keyboard, with Swipe, with Voice

Ambilight

3-sided

Connectivity:

4 HDMI (1x with HDCP 2.2), 3 USB (1x USB3.0)

Broadcast reception

Twin Tuner: 2x DVB-T/T2/C/S/S2

Set dimensions (including stand)

1228mm x 762mm x 215mm

Set thickness

17mm

Energy label class

A+

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles