Microsoft andis välja veelgi odavama, veelgi tublima niši-Nokia

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 222
Nokia 222 Foto: Microsoft

Paistab, et Microsoft ei ole sugugi lõplikult maha matnud võimalust Nokia kurikuulsa kaubamärgi pealt veel veidi teenida ja mobiilitehnoloogia kättesaadavaks teha ka kõige suuremas kitsikuses olevatele riikidele ja elanikkonna rühmadele – täna tutvustati maailmale vaid mõnekümne dollarilise tootjahinnaga mudelit Nokia 222.

Nii ühe kui kahe SIM-kaardiga versioonis toodetud nuppudega telefonis on veidi olemas meile nii tuttavaid teenuseid, täpsemalt väga tagasihoidlikke versioone neist.

Kõige uskumatum tundub viimasepeal nutitelefone kasutavate inimeste jaoks nähtavasti asjaolu, et sellise telefoni aku võib vastu pidada mitte pool päeva, isegi mitte kaks päeva, vaid seisurežiimis koguni kuni kuu.

Microsofti teatel on 2,4-tollise ekraaniga, ehk siis poole väiksem kui kõige pisema ekraaniga nutiseade, telefoni on sisse ehitatud Opera Mini veebilehitseja ja MSN-i ilmaennustus. Telefon suudab hakkama saada ka selliste rakenduste nagu Facebook, Messenger, Skype ja Twitter töös hoidmisega. Piiratud aja jooksul saab tasuta kasutada mitmeid mänge.

Telefoni kaamera kvaliteediks on 2-mebapikslit, ehk siis moodsamate seadmete selfie-kaamerale sarnane tase. Spetsifikatsiooni kohaselt on paraku telefonil endal mälu vaid 16 MB, ehk mõne foto ja mõnesaja kontaktikirje salvestamise jagu, kuid seadmel on olemas pesa kuni 32 GB mahutavusega mälukaardi sisestamiseks.

Telefoni mahub ära veel ka FM-raadio ja MP3-player ning kahtlematult vajalik vidin taskulamp. NFC tehnoloogiat asendab SLAM tehnoloogia, mis võimaldab samuti kahe telefoni kokkupuutel fotosid vahetada.

Operatsioonisüsteemiks on sellel 79-grammisel seadmel Nokia Series 30+ ning ühenduvuse nimel on olemas veel ka Bluetooth ja micro USB.

Microsofti teatel jõuab telefon «valitud turgudel» müügile septembris. Kuna nutikad nuputelefonid on seni hästi kaubaks läinud ka Eestis, siis pole välistatud nende jõudmine ka siiamaile. Telfeni hind ilma kohalike maksudeta on 37 USA dollarit.

Nokia nuputulefefonid on Eestis kõigi operaatorite klientide seas kasutatavuse TOP10-s.

Vaata Nokia 222 töötamist allolevas videos:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles