Gmaili salasõna võib lekkida kõige ootamatumal kombel – reeturlikust nutikülmikust

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikülmiku ekraan
Nutikülmiku ekraan Foto: Ken Munro/Twitter

Asjade internet on üha enam meie kodudes maad võtmas ja toonud sellega kaasa nii paljutõotavaid uuendusi kui ka suuri turvariske – neist värskeimaks on osutunud «lekkiv» nutikülmik.

Nimelt on ettevõtte Pen Test Partners analüütikud tuvastanud turvaaugu Samsungi nutikülmkappidel, mis võimaldab õigete tehniliste teadmiste korral tuvastada selle omaniku Gmaili kasutajanime ja salasõna, vahendab The Daily Dot.

Tuvastatud on, et ründetarkvaraga «man-in-the-middle» on võimalik tungida külmiku Google’i kalendri infovahetusse teiste seadmetega kohalikus WiFi võrgus ning analüüsi tulemusel saada kätte ka kasutaja sisselogimisandmed.

Täpsemalt avastati viga külmikusse mudelinumbriga RF28HMELBSR installeeritud mobiilirakenduse turvasertifikaadis, mis krüpteerib rakenduse ja külmiku vahel liikuvaid andmeid. Külmkapp ei ole võimeline valideerima SSL sertifikaate ja sel viisil saab võimalikuks rünne «man-in-the-middle» pahavaraga.

Samsung on juba teatanud, et asus juhtumit uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles