LG tutvustab IFA tehnikamessil nelja uut OLED telerit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG uus televiisor
LG uus televiisor Foto: LG

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics tutvustab Berliinis toimuval IFA 2015 tehnoloogiamessil nelja uut OLED telerimudelit.

Nende hulgas on 65- ja 55-tollised 4K HDR (high dynamic range) OLED telerimudelid 65/55EF9500 ja 55EG9200 ning nõgus OLED teler (mudel 55EG9100).

EF9500 teleritel on tööstuse esimene lame 4K resolutsiooniga OLED ekraan ning 55EG9200 ja 55EG9100 ekraanid on vaid 4,8mm paksud. LG 2015. aasta OLED telerite seeriasse kuulub kokku üheksa erinevate resolutsioonide ja ekraanitüüpidega mudelit.

OLED ekraanitehnoloogia tagab, et ekraanil näidatav pilt on ideaalsete mustade toonide ja kirgaste värvidega. Seetõttu sobib OLED tehnoloogia ideaalselt kokku ka HDR sisuga, kuna ainult OLED paneelid suudavad toota absoluutset musta tooni, mis teeb HDR eredad toonid veelgi kirkamaks.

OLED telerid suudavad hämarama pildi juures muuta HDR valguseulatust vastavalt vajadusele, mis muudab ekraani vaatamise mugavamaks. Lisaks lubavad LG HDR-võimekusega OLED telerid vaadata HDR sisu nii striimitava sisu pakkujatelt kui ka välistelt seadmetelt.

Uuendatud on ka telerite disaini. EG9200 ja EG9100 ekraanid on kõige õhemast kohast mõõtes õhemad, kui enamus nutitelefonid. Läbipaistev telerialus täiendab vaatamiskogemust sellega, et vähendab ekraani ümber olevat visuaalset müra ning ekraani ümber olevad raamid on peaaegu märkamatult õhukesed.

OLED telereid on saadaval nii nõgusate kui ka lamedate ekraanidega.

Kõikidel LG 4K OLED teleritel on LG uusim webOS 2.0 operatsioonisüsteem, mis muudab teleri kasutamise lihtsamaks ja intuitiivsemaks. webOS 2.0 operatsioonisüsteemil on kiirem sisselülitamise aeg ning see lubab kasutajatel kohandada enda jaoks peamenüüd, muutes sellega lemmiksisule ligipääsu kiiremaks.

Lisaks on LG 4K OLED teleritel Harman/Kardoniga koostöös välja töötatud helisüsteem.

«Igaüks, kes IFA tehnikamessil meie uusimaid telereid näeb, peab tõdema, et HDR ja OLED täiendavad üksteist ideaalselt,» ütles LG Home Entertainment Company vanem asepresident ja teleriteüksuse juht.

LG uued 4K OLED telerid tulevad esmalt müügile augusti lõpus Saksamaal, Koreas, USAs ja Suurbritannias, liikudes sealt järgmistele turgudele.

Uusi OLED telereid on võimalik näha 4.-9. septembrini Berliinis toimuval IFA tehnoloogiamessil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles