Samsung on viie kuuga kaotanud oma väärtusest 44 miljardit dollarit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy S6 edge +
Galaxy S6 edge + Foto: DON EMMERT/AFP

Leige nõudlus uusimate Galaxy seeria nutitelefonide vastu on viimase viie kuuga pühkinud maailma suurima telefonitootja Samsungi börsiväärtusest 44 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte aktsia on alates aprillist näidanud pidevat langust, augustis kukkus selle väärtus lausa 8,1 protsenti, mis omakorda vähendas ettevõtte turuväärtust pea 12 miljardit dollarit. Viimati oli Samsungi aktsia nii pikas languses aastal 1983.

Samsungi kasum on olnud viimased viis kvartalit olnud languses ning see trend peaks analüütikute hinnangul jätkuma ka käesoleva kalendriaasta kolmandas kvartalis.

Lõuna-Korea ettevõtte põhiline konkurent nutitelefonide turul Apple tutvustab oma uusimat iPhone'i juba järgmise nädala teisipäeval, mis tähendab veel suuremat survet Samsungi teise poolaasta tulemustele.

Pikka aega nutitelefonide turgu domineerinud Samsungi osa langes teises kvartalis 3 protsendi võrra ning maailma suurimal nutitelefonide turul Hiinas kaotati liidripositsioon. Kõrgemas hinnaklassis jätkub rivaalitsemine Apple'i iPhone'idega, samal ajal on kesk- ja odavklassis on jõudsalt kandadele astumas Hiina tehnoloogiaettevõtted Xiaomi, Lenovo ja Huawei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles