Chrome’i uue versiooniga võib digiallkirjastamine ebaõnnestuda

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrome'i logo
Chrome'i logo Foto: MARK LENNIHAN/AP

Google uuendas eile veebilehitsejat Chrome ja see võib mõnes e-teenuses tuua kaasa häired ID-kaardiga allkirjastamisel.

Nimelt muutis Google seda, kuidas brauser ID-kaardiga suhtleb. Chrome’i uue versiooniga 45 saab ID-kaardiga digiallkirja anda ainult nendes e-teenustes, mille omanik on teinud vajalikud muudatused. Kui teenusepakkuja ei ole veel jõudnud muudatust teha, siis tema e-teenuses Chrome’i uue versiooniga digiallkirja anda ei saa, teatab Riigi infosüsteemi amet. .

E-teenusesse ID-kaardiga sisenemist, ehk PIN1-koodiga autentimist Chrome’i uus versioon ei mõjuta.

Kui uue Chrome’i kasutajal mõnes e-teenuses ID-kaardiga allkirjastamine enam ei õnnestu, saab ta kasutada mobiil-IDd või alternatiivset veebilehitsejat - näiteks Mozilla Firefoxi, Safarit või Internet Explorerit.

AS Sertifitseerimiskeskus on üle kontrollinud, et ID-kaardiga digiallkirjastamine toimib kõigis suuremates pankades. Nimekiri kontrollitud suurematest e-teenustest on veebilehel http://www.id.ee/?id=30010&read=37375.

Chrome’i seekordne uuendus tõi kaasa teisigi muudatusi. Näiteks on piiratud tehnoloogia Flash kasutust. See tähendab, et veebilehele minnes ei näidata kohe flash-tehnoloogias valmistatud sisu - näiteks reklaame. Kui kasutaja soovib seda sisu siiski näha, peab ta sellel klõpsama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles