Eestlased aitavad Keenias uusi ettevõtteid luua

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Sass.
Ragnar Sass. Foto: Toomas Huik.

Sel nädalvahetusel toimub Keenia pealinnas Nairobis sarnane üritus eestlaste poolt ellu kutsutud Garage48-ga, mille eesmärgiks on luua nädalavahetuse jooksul uusi mobiili- ja veebiteenuseid.


Eriliseks muudab Keenias toimuva IPO48 ürituse see, et seda aitavad korraldada Eesti Startup juhtide klubi juhatuse liikmed Ragnar Sass ja Martin Villig ning lisaks veel Eestis elav Taani internetiärimees Kresten Buch.

«Keenia ürituse korraldamise idee tuli tänu sellele, et Eestis toimuv Garage48 on ka väljaspool Eesti piire üha rohkem tuntust saavutamas.

Nii näiteks valis juhtiv tehnoloogiablogi (techcrunch.com – toim.) Garage48 üheks, mis kandideerib parimale startup programmile Euroopas,» selgitas Ragnar Sass.

Tema sõnul on Keenia üritusele registreerunud praeguse seisuga üle 100 inimese ning korraldajaile saadetud üle 30 idee selle kohta, milliseid lahendusi ja teenuseid nädalavahetusel ehitama hakatakse.

Sassi teada on tegemist esimese nn startup nädalavahetusega Aaafrikas, mistõttu on üritus kohapeal väga palju vastukaja saanud ning selle toimumist toetab ka Google.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles