Spotifyl on hipsteritele rõõmusõnum

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify asepresident Alex Norstrom esinemas Helsingis idufirmade konverentsil Slush.
Spotify asepresident Alex Norstrom esinemas Helsingis idufirmade konverentsil Slush. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Rootsi päritolu striimimiskeskkond Spotify võimaldab nüüdsest oma kasutajatel jälgida seda, milliseid artiste kuulasid nad juba enne, kui nood laiemate masside seas populaarseks said, kirjutab Venturebeat.

Selle tarbeks, et mõõta, kui hästi suudab kasutaja tabada popmuusika viimaseid trende, on Spotify loonud eraldiseisva veebipõhise rakenduse nimega Found Them First. Selle abil on võimalik läbi skannida kogu oma muusikakuulamise ajalugu ning näha, milliseid uusi artiste «aitas» kasutaja muusikatööstusel avastada.

Rakendus näitab muusikapalasid, mille puhul oli kasutaja Spotifys esimese 15 protsendi kuulajate seas ning mille esitaja on peale esmakuulamist kasutaja poolt jõudnud keskkonnas vähemalt 20 miljoni striimimiseni, kasvatades seejuures oma kuulatavust alates 2013. aasta jaanuarist vähemalt 2000 protsenti.

«See uus kogemus on loodud muusikafännidele, kes armastavad uute artistide avastamist,» ütles Spotify brändistrateegia juht Jackie Jantos. «Kasutajaid premeeritakse läbilöövate artistide varajase kuulamise eest, teenides sellega välja ka teatud õigused sõprade ees kiitlemiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles