Uberi juht: tulevik kuulub isesõitvatele taksodele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Transpordivahendust pakkuva idufirma Uber juht Travis Kalanick rääkis USA telekanali CBS menusaates «The Late Show», et tahes-tahtmata võtavad isesõitvad autod lähitulevikus üle ka taksotööstuse, kirjutab Entrepreneur.com.

Saatejuht Stephen Colbert süüdistas Kalanicki aga kahepalgelisuses.

«Sa väidad, et Uber loob töökohti juurde, kuid samas soovid teedele tuua isesõitvad Uberi autod. See ei ole ju juhtidele kasulik - me hakkame tööd pakkuma robotitele.»

Kalanick leidis aga, et hoolimata sellest, kas see inimestele meeldib või mitte, on automatiseeritud autosõidud tulevikus tõsiasjaks ning süüdistada ei tuleks selles mitte Uberit, vaid tehnoloogilist innovatsiooni.

«Google tegeleb isejuhtivate autode arendamisega. Tesla tegeleb isejuhtivate autode arendamisega. Apple tegeleb isesõitvate autode arendamisega,» ütles ta. «Selline hakkab meie maailm välja nägema. Tehnoloogiaettevõtte jaoks on ainukene küsimus: kas sa tahad olla osa tulevikust või siis tulevikule vastu hakata?»

Transpordivahendusega tegeleva Uberi väärtuseks hinnati investorite poolt viimases rahastusvoorus üle 50 miljardi dollari. Samas on ettevõtte ärimudel sattunud üle maailma tugeva kriitika alla ning rakenduse vahendusel transpordi pakkumise keelustamiseks või piiramiseks on käimas kümned kohtuvaidlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles