F-Secure pakub mobiiltelefonidele tasuta vargalukku

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Viirusetõrjeprogrammide tootja F-Secure annab tasuta mobiiltelefonides kasutamiseks ühe kasuliku programmi, mis kulub marjaks ära kõige ebameeldivamas olukorras - kui mobiiltelefon on ära kadunud või varastatud.


F-Secure Anti-Theft mobile on programm nutitelefonidele, mis aitab tuvastada kadunud telefoni asukoha ning varguse korral lukustab su telefoni, et keegi teine ei saaks seda kasutada.

Samuti on võimalik, et programm isegi kustutab kogu telefoni sisu, et keegi teine ei pääseks telefonis olnud andmetele ligi, kirjutab oma blogis Tele2 tootearendaja Oliver Ojamaa.

Tema kinnitusel töötab programm suurepäraselt, on saadaval tasuta ning selle paigaldamine telefoni on väga lihtne. Täpsemad juhised leiab F-Secure’i kodulehelt ning programm töötab nii Symbiani, Windows Mobile kui Android telefonides.

Programmi seadistamine nõuab siiski natukene tähelepanu ja mõtlemist. Oma telefonile tuleb määrata turvakood, mis on oluline telefoni kauglukustamiseks ja samuti lahtilukustamiseks.

Samuti pead ära määrama, milliseid võimalusi sa tahaksid oma telefoni kaitsmiseks kasutada.

Kui juhtub, et telefon on kogemata omaniku valdustest väljunud, on võimalik saata oma telefonile turvakoodiga varustatud SMS, mille peale su telefon saadab sulle vastuse tagasi, kus ta asub. Vastus tuleb koos lingiga Google Maps veebilehele.

Kahtluse korral, et keegi on su telefoni varastanud, saab SMSi teel oma telefoni lukku panna ning telefon muutub varga jaoks koheselt kasutuks. Ilma turvakoodi teadmata lukku lahti ei saa.

Kui keegi proovib telefonis SIM kaarti vahetada, saab programmi seadistades valida, kas telefon läheb SIM kaardi vahetamisel automaatselt lukku ja küsib lukukoodi või saadab mõnele sinu poolt valitud telefoninumbrile veel ka SMSi uue SIM kaardi pealt, et teada saada, mis telefoninumbrit varas sinu telefonis kasutab.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles